Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Fıtık Olmak İhtimal Değildir, Boyun Düzleşmesine Dikkat!



boyun fıtığı


Eğer işiniz bir bilgisayar başında ise ve siz öne eğik bir vaziyette çalışıyorsanız, ev hanımlarının ağır yük kaldırmaları, yastığın yüksek olması ya da kanepe kenarına başın dayatılarak gelişi güzel uyunması..vb pozisyonlar birer tehlikeden ibarettir. Bu saydıklarımız aslında boyun düzleşmesi için birer tehdittir. Yanlış duruş pozisyonları sayesinde ve bunun alışkanlık haline getirilmesi, boynun asıl yapısını bozuyor ve zamanla ortaya çıkan bu rahatsızlık ciddi ağrılara neden oluyor. Böylece boyun düzleşmesi meydana geliyor.




Omurga, boyun, sırt ve bel bölgesinden oluşuyor. Omurga aslında ‘S’ şeklindedir. Farklı yönlere doğru ‘C’ şeklinde eğrilikleri sayesinde de vücudun ayakta durmasına ve vücudun dengesine büyük bir katkısı vardır. Boyun düzleşmesi ise boyun bölgesindeki ‘C’ şeklinin bozularak düz bir hale gelmesi ile meydana geliyor. Böylece boyna yüklenen kuvvet dengeleri bozuluyor. Omurganın diğer kısımları da bu duruma uyum sağlamak için belli bir kuvvete maruz kalıyor ve omurgada farklılıklar görülmeye başlıyor. Omurganın asli şekli, gerçek eğimi değişiyor.



boyun düzleşmesi





 Uzman fizyoterapistler boyun düzleşmesinin boynun aldığı darbeler, boyun kaslarının zayıflığı, stres, ağır yük kaldırma, yüksek yastık kullanma, bilgisayar başında uzun bir zaman biçimsiz şekilde oturmanın temel nedenleri arasında olduğunu düşünüyor.



Bel bölgesinde omurganın yapısının değişmesi ve bütün bir kısma neden olan sebepler, boynu düzleştiriyor. Kasların zayıf oluşu ve omurga mekaniği bozuk olan kişilerde boyun düzleşmesi meydana gelir. Son yıllarda bilgisayar kullanım oranının artışı, uzun süre öne doğru eğik oturma, boynu öne doğru eğme aslında farkında olmadan boyna yük bindiriyor, şekilsiz oturma genç nesillerde bu önemli rahatsızlığı artırıyor. Sonra boyun fıtığı meydana geliyor.



Boyun hareketlerindeki kısıtlılık, boynun arka ya da ön bölgesindeki devamlı ağrılar en önemli şikayetler arasında. Boyun düzleşmesinin sonraki aşaması ise boyun fıtığıdır. Boyun bölgesinde artan yükler boyun fıtığına neden oluyor. Böyle bir durumda omurga mekaniği bozulduğu için belin ve sırtın yük dengesini de bozuyor. 



Bundan dolayı bu bölgelerde kronik ağrılar oluşabiliyor. Boyun kaslarında gerginlik oluşabildiğinden, baş dönmesine ve baş ağrılarına neden olabiliyor. Boyun düzleşmesi için doktora gittiğinizde size bir egzersiz verilmesi kaçınılmaz. Egzersiz, boyun düzleşmesi için oldukça faydalıdır. Tabi aksatmadan güzel bir şekilde uygulamanız gerekiyor.


boyun ağrıları




Boyun kaslarının çalıştırılması ile bölgedeki zayıf kasları güçlendirmek, kısalmış kasları germe yöntemleri ile ağrılar azaltılabiliyor. Boyun için el terapisi uygulanması sizi rahatlatır ve hatta sorunun ortadan kalkmasına da neden olabilir. Eklemlere ve kaslara el tedavisinin uygulanması, bu bölgedeki yükleri azaltabiliyor. Bu da başvurulan ve önemli bir yeri olan uygulamadır.



Boyun düzleşmesi yaşayanlar oldukça rahatsız edici ağrılarla kıvranır. Eğer işiniz sürekli bilgisayar başında sabit ise, bu sizin için daha da elem verici olacaktır. Boyun düzleşmesinden kurtulabilmek için egzersizlere devam etmeli ve de kesinlikle iyi bir fizik tedaviye görünmelisiniz. Doktorunuzdan tavsiyeler alın ve boynunuzun gereken bölgelerine elektrik enerjisi ya da sıcak havlu yöntemleri uygulayarak tedaviye girin. İşe yarayabilir.


boyun düzleşmesi



Özellikle teknolojinin gelişimiyle birlikte bazılarımız işini yalnızca bilgisayar ile yapmaktadır. Bu insanlar böylece saatlerce bilgisayar başında çalışmak zorunda kalıyorlar. Bilgisayar başında uzun süre oturmak boyna zarar veriyor, ağrılara sebep oluyor. Hareketsiz bir şekilde bilgisayar başında uzun süre oturmak da boyun ağrılarına, boyun düzleşmesine daha kötüsü boyun fıtığına sebep olabiliyor.



Artık lap top bilgisayarların da hayatımıza girmesiyle birlikte biraz daha farklı bir durumla karşı karşıyayız. Lap top bilgisayarlar aslında diz üstü kullanımı ile gündemde yerini almıştır. Tasarımı nedeniyle biraz daha fazla eğilmemize neden olabiliyorlar. 



Masa üstünde çalışsak bile masaüstü bilgisayarlardan daha alçakta bulunduğu için daha fazla eğilmemize neden oluyor. Uzun süre lap top başında geçirilen zaman boynumuza, gözlerimize ciddi zararlar verebiliyor. Boynumuz düzleşiyor, ağrıyor bize ciddi anlamda acı veriyor.



Bu yüzden aslında boynumuzun sürekli hareket halinde kalmasına, uzun süre lap top başında boynumuzun hep aynı pozisyonda kalmamasına özen göstermeliyiz. Sık sık boyun egzersizleri yapmalıyız. Dik oturmalıyız. Boyun düzleşmesine karşı doktor tavsiyelerine kulak vermeliyiz. 







Doktorların önerdiği klasik boyun egzersizleri


Boyun Egzersiz







Boyun Sağlığı ya da Boyun Düzleşmesini Hafifletmek İçin Ne Yapmalı?


Sandalye üzerinde otururken diz ve kalçanın 90 derece olmasına özen gösterin,

Televizyon ve bilgisayarla ilgilenirken göz seviyenizle aynı olmasına özen gösterin,

Sabahları yarım saat omurga düzgünlüğü için hareket, spor, boyun egzersizi yapın,

Oturma odanızda koltukta uyurken boynunuzun biçimsiz bir pozisyonda kalmasından ve bunu alışkanlık yapmaktan şiddetle kaçının. Boynunuzu destekleyin.

Gereğinden fazla ağır bir yük taşımayın,

Ağır olan eşyaları mümkün olduğu kadar vücudunuza yakın bir mesafede taşıyın.

Boynunuzu sağa sola ve öne arkaya doğru hafifçe esnetin.

Doktorunuza başvurarak boyun için krem isteyin, kremi doktorun tavsiyesine göre bir miktar ovalayarak boynunuza sürün. Egzersizlere devam edin.

Aynı pozisyonda saatlerce bilgisayar başında dalmamaya özen gösterin, hareketlenin.



Aslında boynumuz ve vücudumuz için faydalı tek bir şey var. O da hareket ve harekettir. Yani en iyi bildiğim şey hareket prensibi ile yaşamak gerek. Gün içerisinde boynumuzun sağa sola, yukarı aşağı, öne ve arkaya doğru  esnetilerek egzersizlere devam edilmesi çok faydalı olacaktır.




Manyetik Rezonans, Titreşim Her Şeyde Etkili


Bazı hastaların manyetik rezonans(mr) ile çekim yapıldığında, mr a girdiğinde belli 
bölgelerdeki ağrılarının azaldığı, hafiflediği bilinmektedir. Hastalar, mr çekildikten 
sonra belli bir süre manyetik alan ve frekanslara maruz kaldıklarından dolayı 
ağrılarının azaldığını ifade etmişlerdir. Yani vücut, manyetik alanla birlikte gerekli 
frekans ile rezonansa tabi tutulduğunda ağrılar azalmakta hatta tamamen ortadan 
kalkmaktadır.





Aslında vücuttaki rahatsız bölge eski titreşimini kaybetmiştir. Yani titreşimini 
kaybeden organ veya hücreler eski frekans düzeyine ayarlanması gerekmektedir. 
Böylece rahatsızlık da ortadan kalkacaktır. Her şey bir titreşim olduğuna göre, her 
madde belli bir titreşime, frekansa sahiptir. Vücuttaki ağrılı bölge gerçek titreşim 
seviyesini kaybettiği için, o bölge artık rahatsızlık ve düzensizlik içindedir. 




Vücudumuz, organlar ve tüm hücreler belli bir ölçüde, belli bir frekansta 
titreşmektedir. Titreşimi küçümseyemeyiz. Evrendeki her şey bir titreşimdir. Hatta 
kanserin bile frekans ile yok edildiği tarihte yerini almıştır. Kanser hücrelerinin de 
belli bir titreşimi olduğuna göre acaba bu hücreler nasıl yok edilebilirdi?



royal ramond rife





Dr. Royal Raymond Rife, yıllar önce 16 kanser hastasının 14 ünü, daha sonra diğer 2 
hastayı bir kaç hafta içerisinde iyileştirmeyi başarmıştır. Hem de kendi icatları, 
araştırmaları ile. İlaç kullanılmadan sadece hastaların vücudundaki tümöre belirlemiş 
olduğu frekans aralığında titreşim dalgaları göndererek hastaları iyileştirmiştir. 



Raymond Rife o zamanki teknolojinin olmadığı şartlarda, kendi tasarladığı frekans 
aleti ile frekans üreteci ile kanser hücrelerini imha etmiştir. Maalesef insanlık, bilim 
adamlarına hiç bir şekilde sahip çıkamadığından onlar sahipsiz kalabiliyor. Buluşu ilaç 
sektörünü de etkileyeceğinden dolayı, bazı doktorlar bile kendisiyle anlaşamamış ve 
uzaklaşmış, Raymond Rife yalnız bırakılmıştır. 




royal raymond rife





Herkesin bir hesabı ve çıkarı vardı. Çünkü sistem yayılır ve çok kullanışlı hale gelirse 
artık ilaç kullanımı ortadan kalkacaktı, belki de ilaç sektörü iflas edecek para 
kazanamayacaklardı. Bu korkular kabus gibi onları sardığından geçmişte bu tür bilim adamları hedeflerine ulaşamamışlardır.




Boyun Düzleşmesi İçin Faydalı İlaç Tavsiyesi

Boyun düzleşmesi için faydalı ilaç tavsiyesi arıyorsanız, bu faydalı ilaçtan isterseniz bahsedelim. Boyun düzleşmesi için Dexplus tam size göre. Boyun kasları için oldukça faydalı olan, kas gevşetici özelliği ile Dexplus sıvı tüketimi ile ağrınızı anında dindirecektir.

Kas Gevşetici Dexplus
Kullanırken yapmanız gereken, bir adet su ile doldurulmuş bardağın içerisine Dexplus'tan bir adet atıyorsunuz. Yaklaşık beş dakikada suda çözünen Dexplus, artık tüketime hazır hale gelecek. Dexplus, kas gevşetici etkili özelliği ile boyun ağrılarınızı dindirmeye hazır. Dexplus ile birlikte boyun egzersizlerini ihmal etmeyi unutmayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı