Kayıtlar

Ocak, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aşırı Meyve ve Kilo Problemi

Resim
Aşırı Meyve Tüketmek Kilo Yapıyor Funda Esin Fakılı Zirve Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı olarak görev yapıyor. Kendisi obezite problemi olan bayanların hamileliklerinin, önemli sıkıntıları da beraberinde getirdiğini açıkladı. Ayrıca aşırı kilo ile birlikte, hamile kalanların çocuklarının da obezite riski taşıdığını belirtti. Kilolu hamile bayanların düşük yapma ihtimali olduğu gibi, bebeklerde şeker, tansiyon ve kalp ile ilgili hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Fakılı “ Obez olan bir annenin çocuğunun da obez olma ihtimali artıyor.” dedi. 

Neden Sevgilim yok? Statükoculuk

Resim
Kız Arkadaş Ya da Erkek Arkadaşım Neden Yok? " Neden bir kız arkadaşım yok? Neden bir sevgilim yok? Neden bir erkek arkadaşım yok? Artık bıktım. Kısmet gelsin artık. Kimseyi beğenemiyorum.  Soğuk biriyim. Kendime çarşıdan mı sevgili bulayım sizce? "  Eğer siz de böyle problem yaşıyorsanız, yakınıyorsanız bir yerlerde ciddi bir problem  yaşıyoruz demektir. Üzülmeyin problem sizde değil, daha çok bu amaca hizmet eden bir kuruluş olmamasından kaynaklanmaktadır. Bir türlü kız arkadaşım olmuyor , sevgilim yok , beğenemiyorum ya da onlar beni beğenmiyorlar gibi yakınmalar da zaten normaldir haklı olarak. Peki ne yapmalıyız? Çarşılardan mı sevgili edineceğiz?

Aşk Acısı Çekiyorum!

Resim
Aşk Acısı Neden Çekiyoruz? Aşk acısı kadın ve erkeğin arasında meydana gelen bir yıkım, yara, mutsuzluk, üzüntü dolu bir kalp ve ruh halidir. Sonuçta çekilen bu acılar normaldir. Çünkü artık sevdiğimiz insan gitmiştir. Onun gitmesine ve artık yanımıza gelmeyeceğine inandığımız durumdur. Aşk bir tutku, bağlılık hatta bağımlılıktır diyebiliriz. O kişiyi görmekten ona bakmaktan keyif aldığımız, onun hareketlerine ya da güzelliğine tutulduğumuz, yoğun duygular yaşadığımız bir haldir. Kısa süreli de olsa aşkın uykuları bile kaçıran gücü vardır. Aşk uykuları kaçırır. Sevdiğimiz insanı kaybettiğimizde nasıl üzülmeyelim ki? Nasıl aşk acısı çekmeyelim ki? Kimisi bir kaç ay kimisi de yıllarca aşk acısı çekebilir.

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Resim
Lezzetli Brokoli Çorbası Anneler çocukları ve biricik ailesi için faydalı, vitaminli, sağlıklı olan yeşil yapraklı sebzelerle besleme taraftarıdır. Çünkü doğaldır, sağlıklıdır. Eğer siz de çocuğunuzun yeşil sebzeli yemekler yemesi konusunda şikayetçi iseniz, isterseniz bir de brokoli çorbasını deneyin. Bunun için brokoli çorbasının yapılışına ihtiyacımız var. Brokoli çorbasının yapılışını zaten bir defa öğrendiğinizde artık kolayca bu çorbayı yapabileceksiniz. Brokolinin enfes ve vitamin dolu çorbasını minik çocuklarınız için denemelisiniz. Çocuklarınızı bir şekilde ikna edebilmeli ve onları sağlıklı besinler ile besleyebilmelisiniz. Her anne bunu çok ister.

İş, İşsizlik, İş Hayatı

Resim
İşinizi Seviyor musunuz? İnsanoğlu geldiği şu saçma dünyada çalışmak zorunda. İşsiz kalmamak için erken kalkıp işinin yolunu tutması gerekiyor. Gerek kendisini gerekse ailesini ayakta tutmak zorunda. Harcadığımız enerjinin, suyun ve her şeyin vergisini, bedelini ödemek zorundayız. İş her ne kadar çok önemli ve elzem ise işsizlik de o kadar kötü bir durum. Aslında neden işsiz kalıyoruz sorusunu düşünürsek cevap ortaya çıkacaktır. İnsan olarak hep her şeyin kolayını, rahat olanını istiyoruz. İşimize geleni tercih ediyor ve zor olandan hemen kaçıyoruz. Bundan dolayı da işsizlik ya da mevsimlik olarak işsizlik meydana gelmektedir.