Kayıtlar

Eylül, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

En İyi Fotoğraf Rötüşleri

Resim
Elimizde ya da evlerimizde onlarca fotoğrafımız vardır. Peki bu fotoğrafları bilgisayar ortamında daha kaliteli ve çekici yapıldığını biliyor musunuz? Mesela bir photoshop programıyla neler yapılabileceğini hiç merak ettiniz mi? Ya da gördünüz mü? Elin Amerikalısı bakın nasıl bir görüntü elde etmiş. Bu sırrı ise söylemiyor. Nasıl yaptım diye bizlere gösteriyor. Gerçekten çok hoş görünümler elde etmiş. Nasıl mı?

Gebelik Döneminde Egzersiz Yapın

Resim
Gebelik Döneminde Egzersiz Çok Faydalı Siz de biliyorsunuz ki hareket berekettir. Faydalıdır. Her şeyde hareket halinde olmak faydalıdır. İnsan için canlılar için yaşam için hareket gerekir. Bu yazımızda da hareket halinde olmanın faydalarını ve nasıl uygulanacağını konuşalım. Özellikle hamile anne ve anne adaylarını da yakından ilgilendiren egzersizlere değinelim. Egzersiz nasıl yapılır özellikle hamilelik döneminde yapılan egzersizlerden bahsedelim.

Şimdilerde Herkes Ekranlarda Yaşıyor, Yaşlanıyor

Resim
Okullarda, iş yerlerinde, otobüslerde ya da evlerde, kafelerde, sokaklarda herkes bir devrim mi geçiriyor? Etrafımızda onlarca insan varken herkes suskun gözlerle ekranlara kilitlenmiş. Sadece gözler konuşuyor beraberinde mimikler son derece hareketli ve ekranlara odaklanmış onunla eğleniyor.. Adeta konuşmalar unutulmuş.. Tanıdıklar bile birbirlerine zaman içerisinde şarj aleti sorar olmuş..Belki de çok şey kaybediyor insan ekranlara kilitlenmiş gözlerle.

Karakter ya da Kişilik Haritası,Kişilik Testi

Resim
İnsanoğlunun geçmişten günümüze kadarki yolculuğunda bir çok farklı insan karakterine rastlanmaktadır. Bu da farklı kişilik özelliklerini ortaya çıkarıyor. Mesela içe kapanık mı, dışa dönük mü? ya da agresif mi? Hayat ile, kendiyle barışık mı? Gelecek kaygıları, endişeli, aceleci oluşu.. İyimser mi kötümser mi? Olumluya mı yoksa olumsuza mı odaklı? Eğer depresyondaysanız ve de bir psikiyatrist ile görüştüyseniz doktorunuz sizi bir takım testlerden geçirmiş olabilir. İsterseniz bu karakter analizi yapılırken insanlara nasıl sorular soruluyor bunu inceleyelim;

Erkekler Neden Aldatır?

Resim
Kadınların hala böyle sorular sorması sizce de anlamsız değil mi? Evet tüm kadınlar bunu çok merak ediyor erkekler neden aldatırlar? Biz bu erkekleri hiç anlamıyoruz, ne acayip, erkekler neden aldatıyorlar? İyi de bir bayan olarak erkekleri mutlu edemiyorsanız bu sizce erkeklerde olan bir problem midir? Bunun cevabı o kadar basit ve ortadaki anlamak için inkar etmek gerek. Belki erkek eşinden sıkılıyordur ya da eşi ile karakterlerinin uyumsuzluğu ya da ailelerin gereksiz müdahaleleri ya da türlü nedenlerden dolayı olamazmı?

Kişisel Gelişim Kitaplarına Çok Bağlı mısın?

Resim
Aslında kişisel gelişim kitapları dışarıdan çok lezzetli ve de merak uyandırıcı gelir insana. Sevilir, çok ilgi çekici gelir sanki bizim hayatımızı değiştirecek gibidir. Acaba gerçekten öyle midir? Bunu aslında çok okuyan, elinden bir çok kişisel gelişim kitapları geçmiş insanlar daha iyi bilir. Yaşam koçu olarak tayin ettiğimiz yazara güveniriz belkide. Hatta ona öyle güvendiğimiz ve inandığımız olur ki, o kitabında neler anlatıyorsa hemen onun söylediği gibi düşünür ve bir şeyler yapmaya çalışırız.