Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Neden evlenemiyorum




Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Fakat..


Rastladığımız bazı internet sitelerinde insanların yakındığı önemli bir sorun var. Bazı forum sitelerinde neden evlenemiyorum? Evlenirsem mutsuz bir evlilik mi yaşarım? Evlenmek istiyorum ama evlenemiyorum..gibi tartışmalar uzayıp gidiyor. Evlenememe korkusu insanları sarmış gibi. Toplum mühendisleri bu konuyu ne kadar inceliyor, ilgileniyor ya da farkındalar mı bilemiyoruz ama bu önemli konuya da bir çare bulmaları gerek. Devlet, bu konuyu ciddi ciddi düşünüp çözüm üretmeli. Fikir üretmeli ve uygulamaya da geçmelidir.





 Gün geçtikçe yalnızlık artıyor mu sorguluyoruz. Acaba insanlar yalnızlaştırılıyor mu? Yalnızlaşarak eve kapanıyoruz. Böylece medya, gazete, diziler, paparazi programlar sayesinde gençleri sürekli olarak etkilemek mi istiyorlar? Ünlüler arasındaki mutsuz evlilikler ile dizilerdeki genç oyuncuların yaşadıkları tuhaf, sağlıksız ve sürekli çatışma içinde olan tutarsız ilişkileri, dağılmış aile yapılarını seyrediyoruz. Bir an önce toparlanmalı ve millet olarak sağlıklı ve mutlu evlilikler ile ayağa kalkmamız gerekiyor.



Türk gençleri evlenemiyor, Türkiye evlilik ve aile yapısı için hiç bir çözüm üretemiyor. İbrahim Gökçek hocanın çok önemli açıklamaları..





Mutsuz Evlilik İstemiyorum, Peki Neden Evlenemiyorum?

Mutsuz evlilikler ile neden evlenemiyorum sorusu üzerine sayfalarca çözüm üretici, faydalı makaleler yazmamız gerekir. Çünkü internet ortamına baktığınız zaman etrafın boş olduğunu düzgün kaynaklar, güzel yazılar, faydalı öneriler bulamıyorsunuz. Evlenmek için evlenilmez eğer mutsuz olunacaksa. Karşı tarafı hızla tanımak gerekir ilk süreçte. Çünkü mutsuz bir evlilik yapmayı hiç kimse istemez ve sonu hüsran olur. Mutsuz evlilikleri ve aile içi çatışmalarını istemiyoruz.





Kısmetin Ne Olduğunu Doğru Anlamak için Örnek Verelim


Neden evlenemiyorum sorusuna gelince, bu sorunun cevabı aslında bir çok nedene dayanmaktadır. Neden neden?? Forumlara göz attığımızda "bu işler kısmet, sen hiç kafana takma, karşına çıkar" gibi teselliler almış başını gidiyor. Herkes kısmet diyor. Peki kısmet nedir? Kısmet?? 




Kısmet demişken, acaba evlenemeyenler ya da evlenmek isteyen kişiler kısmet açma duası mı okuması gerekiyor bol bol? Kısmet duaları, kısmet açmak için bazı yol yordamlar..vs Kısmet duaları ile istediğimizi elde edebilecek miyiz? Evet kısmet duası ile kısmetiniz açılabilir. Bu tür dualarla evlenebilir misiniz?





Kısmet Nedir? Örneklerle Açıklamaya Devam Edelim

Her gün yediğimiz yemekler kısmet midir? Evet. Her gün yediğimiz sebze ve meyveler, yemekler.. Hiç aksamaksızın önümüze gelir. Annemiz ya da kendimiz hazırlarız ve önümüze yemeğimiz gelir. Peki evleneceğimiz insan neden kolay bir şekilde karşımıza çıkmıyor? Bu kişi nerede? Nerelerde? Evleneceğimiz insan neden karşımıza çıkamıyor bir türlü? Gelin bir örnekle size açıklayalım;



Kısmet kısmet dediğimiz kavramı yiyeceklerimiz üzerinden açıklamaya çalışalım.
Örnek olarak bir kavunu ele alalım. Bir kavun masamıza gelene kadar hangi evrelerden, hangi yollardan geçiyor acaba? Hiç düşünmüş müydünüz? 




Kavunumuz bize ulaşırken belli yollardan geçiyor:

*Kavunu yetiştirecek olan kişi toprağa fideyi ekiyor. Artık fideyi ektikten sonra özenle büyütmeye çalışıyor, suluyor. Bakın sadece bunun için bile bir görevli kişi mevcuttur. Ciddi emek vererek ekmiş olduğu bitkileri besliyor büyütüyor.


*Olgunlaşmış kavun ve diğer kavunlar toplanarak ambarda bekletiliyor. Bu işle uğraşan kişi müşterisini bekliyor. Müşteri kim? Tabi ki hepimizin alış veriş yapmış olduğu pazarlar pazarcılardır.


*Pazarcı müşteri, kavunu belli fiyata anlaşarak satın alıyor ve ertesi gün pazara getiriyor.


*Nihayet kavunumuz bize iyice yaklaştı. Tezgahına dizilmiş bizi bekleyen kavunumuz da bizler tarafından satın alınıp masamıza ulaşıyor.




Kısmetim Nerede




İşte insanlığın tarih boyunca uygulamış olduğu ve sadece örnek verdiğimiz bu olay, ihtiyacımız gereği hiç bozulmadan sistematik bir şekilde yıllardan beri aynen devam etmektedir. Allah'ın yaratmış olduğu kısmet, otomatikleşmiş olarak bize elden ele ulaşmaktadır. Bir takım masraflarla, yoğun emek ile olgunlaşan(Allah'ın yaratması) kısmetimiz belli bir yol izleyerek sonunda bize ulaşıyor. Ortada çok ciddi bir ekip çalışması vardır.





 Yani sistem tamamen rayına oturtulmuş ve otomatik bir şekilde gerçekleşmektedir dikkat ettiyseniz. Belki biz bunun hiç farkında değiliz. Düşünmediğimiz için olayın farkına varamıyoruz. Yani kısmetin bize ulaşabilmesi için bir takım pazarcı ya da kavunu yetiştiren yetkili kişiler var ve bunu görev edinmişler. Kısmetimizin sadece bize ulaşabilmesi için emek veriyor, çalışıyorlar ve de karşılığını almaktadırlar. 



Kısmetin bize ulaşabilmesi için görevli insanlar ve araçlar bulunmaktadır. Herkes kendi işini de yapmaya devam etmektedir. Tarih öncesinden beri bu sistem bozulmadan devam ediyor. Neden? Çünkü buna ihtiyacımız olduğu içindir. Diğer insanlar bizler için hizmet etmektedirler. Bizler için çalışmaktadırlar. Sadece kavun için bile insanlar oldukça yoğun çalışıyor.



Böyle bir yardımlaşma ve ekip çalışması olmadığı müddetçe kesinlikle ve kesinlikle bahsettiğimiz kavun masamıza gelemez..Bu mümkün değildir.




Bizim ihtiyacımız olan ya da sevdiğimiz yiyecek olan kavun ve diğer tüm ürünler, yani kısmetimiz, belli bir sahada toplanmaktadır. Haftanın belirlenmiş bir gününde biz de kısmetimizin bizi beklediği mekana giderek onunla buluşuyoruz, beğeniyoruz. Sahibi ile de anlaştıktan sonra ürün karşılığında ücreti ödeyip alıp eve getiriyoruz. Eğer pazarlar olmasaydı belki de hemen her gün kavun yiyemezdik. Pazarlar olmasaydı, kavuna hasret kalırdık. Demek ki pazarlar, yiyeceklerle insanları buluşturan çok önemli alanlardır. İhtiyaç sahipleri ile ürünlerin dizilip buluştukları ya da buluşmayı bekledikleri çok kıymetli alanlardır.





Kısaca Özetleyelim Tekrar
İnsanların birbirlerine neden kavuşamadıklarını, evlenmek isteyip bunun oldukça zor olmasını yukarıda özetledik elimizden geldiği kadar. Sanırım taşlar yerine oturuyor yavaş yavaş. Yani bugün evlenemeyen insanlar bir şeyler yapmadıkları için, çaba göstermedikleri ya da gösteremedikleri için, aramadıkları için, bunun için sistematik bir uygulama oturtulamamış olması böylece kara düzen ve dağınık bir girdap içerisinde savrulmaktadır. 



Evlenememenin, istediği gibi birini bulamamanın en önemli nedeni, bu konuda planlı bir çalışmanın yapılmamış, böyle bir şeyin düşünülmemiş olması ve işe yarar bir uygulama ya da bir yöntemin yokluğudur. 


Çevremizde bize yardımcı olacak ne bir pazarcı ne de başka birileri var. Böyle olunca tüm ağır yük evlenmek isteyip birilerini bulamayan kişilere kalıyor. O kişilerin yoğun çaba göstermesi, mücadele etmesi gerekiyor. Bu ağır yük ise özellikle erkeklerin üzerinde kalmış ve daha çok erkeklerden bekleniyor. Yani erkeklerin aramaları, evlenmek istediği kişiyi erkeklerin arayıp bulması düşünülüyor. Evlilik programları ise işte bu ciddi ihtiyacın karşılanabilmesi için ortaya çıkmış yöntemlerden biridir. Yani evlilik programları bir eğlence, insanları coşturma ya da zaman geçirmek için ortaya çıkmamıştır.



Evlenmek istiyorum






 Aşk Caddesi ya da Farklı Etkinlikler Gerekli

Kişilerin birbirlerini bulabilmesi, birbirlerine kavuşabilmeleri için bir uygulama, yöntem gereklidir. Ama bizde bunun için belirlenmiş bir yerler var mı? Yok değil mi? Sadece evlilik programlarını görüyoruz, başka? Tamam hadi kafeler diyelim.. Kafe mi? Topluma soralım desek, bir çok kişi kafelerin birbirine kavuşma yerleri olduğuna pek sıcak bakmaz. Haklı olarak bu tür yerlerin sadece bir kahve içip iki sohbet yapılacak yerler olduğunu düşünürüz.




Peki şimdi soralım; Neden her ilde ünlü, popüler, son derece saygın, uygar, samimi aşk caddeleri ya da daha farklı organizasyonlar yok? Düşünülmeye ve uygulamaya hiç mi fırsat bulunamadı? Karşı cinslerin birbirlerine kavuşabilmeleri için gerekli sahaları neden oluşturamıyoruz? Belli ki bizden öncekiler de bunu düşünmemişler. Bu sadece kişilerin birbirlerine kavuşup, anlaşıp evlenmeleri için bir fikirdir. Bu mümkündür, neden olmasın? 




Ciddi sevgili arayışı içinde olan kişiler aşk caddesine akın ettiğinde faydası muhakkak olacaktır. Tabi bunun için yapılan etkinliklerde birini beğenen kişiler orada görevli olan aracılar sayesinde de yardım alarak kendi hayatlarını düzene koymak için uygun bir eş bulabilirler. Bu fikir ise tabi sadece bir hayal ürünüdür. Gerçekleşmesi ise mümkündür.



Bayanların Evlenememesinin Önemli Nedeni de

İnternetin, televizyonun, kanalların ve dizilerin özellikle de aşk dizilerinin aşırı derecede yaygınlaşması da ciddi olumsuzluk meydana getiriyor. Dizilerin insanlar üzerinde oluşturduğu en önemli etki ise dizideki oyuncular. İnsanlar arasından en yakışıklı ya da en güzel kızlardan seçilen oyuncu kadroları seyircinin hayal dünyasını işgal ederek beğenme kriterlerini iyice artırıyor. Bu tür dizileri sürekli seyreden insanlar artık karşılarına bir Burak Özçivit çıkmasını bekliyor. Beklentinin yüksek olması ile Burak Özçivit ya da sizin beğendiğiniz oyuncunun karşınıza çıkmaması, aradaki tüm adayların elenmesiyle sonuçlanıyor. Böyle olunca da yine istediğiniz gibi birini bulamıyorsunuz. Kimseleri bir türlü beğenemiyorsunuz.




Sadece bayanlar değil elbette erkekler de bu sorunları yaşıyorlar. Ekranlarda, dizilerde, tuhaf yarışma programlarında gördükleri bayanlardan ciddi etkilenen erkekler de maalesef karşılarına çıkan bayanları tercih etmek istemiyor. Onları beğenemiyor. Çünkü erkeklere göre de dün akşam dizide ya da bir yarışmada gördüğü kız çok güzeldi. Böyle birinin olması isteği ve hayali ile yaşamaya çalışıyor. Maalesef sonuç ise hüsran oluyor. Dileriz herkes istediği gibi birine kavuşsun, mutlu olsun.




*Kader şans değildir, kader bir seçimdir.


















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı