Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı

Emrah Yücel



Türk Grafik Tasarımcısı Emrah Yücel Kimdir?

Profesyonel, alanında uzman ünlü Türk Grafik Tasarımcısı. Emrah Yücel, 24 Mayıs 1968 yılında Diyarbakır'da doğdu. Aslen Ankaralı olan Emrah Yücel'in annesi Sezer Yücel edebiyat, babası Hasan Yücel ise resim öğretmenliği yapmıştır. İlk altı ay sonrasında Ankara'ya taşınmışlardır. Daha sonraları Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Şu an ise hayallerinin gerçek olduğuna bizzat şahit oluyor. Ünlü bir çok Hollywood filimlerinin afişlerini, aktarılmak istenen mesajı ile birlikte seyircilerle buluşturuyor. Emrah Yücel, afişlerle kitleler arasında iletişim kuruyor, ilgili mesajı başarılı bir şekilde aktarıyor.


Emrah Yücel


Ardından Bilkent Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık, Güzel Sanatlar alanlarında yüksek lisans yaptı. Arkadaşı Murat Kaya ile Solaris adında reklam şirketi kurarak çalışmalarına başladı. O yıllarda yaptığı çalışmalar ile Türkiye'de grafik tasarımcıları meslek kuruluşunun pek çok ödülünü de almaya hak kazanmıştır. Uğur Mumcu'nun yaklaşık 24 kitabının kapaklarını yeniden tasarlamıştır.



 Ayrıca halen kişisel gelişim uzmanı Kigem kurucusu Mümin Sekman'ın kitap kapaklarını da tasarlamaya devam ediyor. Ankara'daki reklam ajans şirketinde 5 yıl boyunca afişler, broşür, reklam kampanyaları, CD kapakları gibi bir çok güzel çalışmalar yaptı. İşinde gayet başarılıydı ve Ankara'da iken ödüller kazandı.




Uğur Mumcu Kitaplarının bir kaç Kapak Tasarımı

Uğur Mumcu-Ağca Dosyası



-----------------



Uğur Mumcu-Papa Mafya Ağca




-----------------



Uğur Mumcu-Çıkmaz Sokak




Ani bir karar ile Amerika'ya gitmeyi aklına koymuş ve 1995 yılında Solaris şirketinin haklarını arkadaşına devrederek tek başına farklı ve zorlu bir yola çıkmaya karar vermiştir. Amerika'ya ilk gittiğinde sıkıntılar yaşayan Emrah Yücel bir konuda şanslıydı. O da internet. İnternetin henüz yeni gelişme aşamasında olduğu 1995 yıllarında ünlü yıldızların websitelerini de tasarlamıştır.




Amerika'ya gitmeden önce Emrah Yücel bu işi Londra'da yapmayı planlıyordu. Fakat İngiltere'nin katı aristokrat yapısı nedeniyle, oranın grafik tasarımı pazarına giriş yapmaya kapalı olduğunu görmüştür. Emrah Yücel, İngiltere'de grafik tasarımı ve mimari sektöründe bile bir aristokrat yapının olduğunu fark edince kararını değiştirerek hedefini fırsatlar ülkesi New York'a yöneltti. New York'ta 5 yıl yaşadı. Temel felsefesi "I mean it" ile yola çıkmış ve bu ifadeyi de kalbimizi ortaya koyarak çalışma şeklinde tanımlamıştır.



Emrah Yücel




Iconisus Şirketi ve Emrah Yücel Afişleri

Amerika'da kurmuş olduğu iconisus şirketi ile bir çok Hollywood filimleri ile seyirciler arasında iletişim kurabilen ve filimlerin mesajlarını seyircilere aktarabilmeyi başarmış Emrah Yücel, Hollywood filim afişleri ile beğeni toplamaktadır. Ona göre asıl önemli olan müşterinin ne istediğini bilmek ve onları anlamak. Bunun için müşteriyi ilk önce dikkatli bir şekilde dinlemeye ve müşteriyi anlayabilmeye çok önem veriyor. Kendisini bugün iletişim tasarımcısı olarak da tanımlamaktadır. Önce dinlemek ve iyi anlamak.



Emrah Yücel iconisus



2000 yılında kurulan Iconisus şirketi halen hizmetine devam etmektedir. Türkiye'deki başarılarını ve ödüllerini Amerika'ya taşıması, onun daha fazla tanınmasına ve taktir edilmesine neden olmuştur. Hatta yaptıkları ile grafik tasarımı sektöründe bulunan bir çok çalışana rehber olmuştur, örnek olmuştur.


Türkiye-Emrah Yücel

Galata




Kobe Bryant


Görsel tasarım, planlama, iletişim tasarımı, reklam hizmeti, markalaşma hizmeti kapsamında çalışmalarına devam eden Emrah Yücel, afişleri ile önemli bir başarı hikayesi olarak karşımızda. Ayrıca Türkiye'nin kültürel tanıtımı ile yakından ilgileniyor ve Türkiye'yi dünyaya görsel olarak afişleriyle tanıtmaktadır. 



Kill Bill




Julia Roberts-Mirror Mirror

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!