Eş ya da Sevgili Bulabilmede Kim Daha Şanslı? Kızlar mı? Erkekler mi?

Aşk nerede



İki ayrı cinsiyet olarak birbirinden ayrılan kadınlar ve erkekler. İkisinin de birbirine göre ilişkilerde avantaj ve dezavantajları var. Fakat Türkiye olarak ciddi sıkıntı çeken bir taraf var. O da aslında erkeklerdir. Fakat onlar bunu pek dile getirmedikleri için bu sorun, onlar tarafından gayet iyi bilinir. Fakat bir inanış da kızlar tarafında var. Onlar da erkeklerin sevgili bulabilme konusunda çok daha şanslı olduğunu düşünüyor olabilirler. Sizce hangi taraf daha şanslı? Kadınlar mı daha şanslı? Erkekler mi? Şöyle de sorabiliriz: Peki bunun için kimin nasıl bir çabası var? Hiç kimse bir çaba göstermiyor mu bunun için? Yoksa bu kesinlikle bir şans veya çaba işi değil midir? 





Sevgili ya da Eş Bulmada Kim Daha Şanslı Erkekler mi? Kızlar mı?


Sevgili ya da eş adayı bulabilme konusunda Türkiye'de erkeklerin mi yoksa kızların mı imkanları daha fazla? Hangisi?? Bu konuda günümüzde hala bir ilerleme ve gelişme yok. Eş ya da sevgili bulunabilmesi hatta evliliğe doğru adım atmak için yardımcı ve destek olacak işe yarar bir uygulama, çalışma veya bir kurumun olmaması bu krizi derinleştirebiliyor. Bundan daha önce de bahsetmiştik. Belki bir çok konuda gelişmeyi, geliştirmeyi düşünen bir millet, bu konuda işe yarar bir çözüm düşünmemesi ve geliştirememesi ortaya tuhaf ve itici evlilik programlarını, isteksizce yapılan çat kapı tanışma faslını ya da "annen sana bulsun" yöntemlerini de beraberinde getiriyor. 






Daha geniş düşündüğümüzde sorunu anlayabilmede yorum bile yapabilmek güçleşiyor. Örneğin teknolojinin geliştiğini de göze alırsak; eski yıllara göre aslında daha şanslı gözüküyoruz. Çünkü sadece facebook ya da twitter ve cep telefonlarındaki bir çok arkadaşlık uygulamalarını da sayarsak, hatta arkadaşlık sitelerini de katalım.. Gördüğünüz gibi sadece elimizin altında bir çok fırsat bulunuyor. Fakat insanlar bunu ciddi amaçla kullanıp kendisine bir fayda sağlayamıyor. 




Arkadaşlık sitelerinden faydalanamama nedenlerinden en önemlisi ise paralı olmalarıdır. Bu da bizim gibi toplumlarda ön yargılara ve ücret ödemeden kaçınmaya neden oluyor. Kişilerde arkadaşlık sitelerine üye olmada caydırıcı etki oluşturuyor. İnsanlar sadece İnstagrama bol bol fotoğraf yüklemeyi tercih ediyorlar. hatta insanlar yalnız kalmayı tercih ediyor. Belki de soracak olsak ona göre internetin bir çok dezavantajı var. Onlara göre internet sakıncalı, arkadaşlık siteleri sakıncalı. Fakat gerçekten çok yanılıyorlar. Çünkü normal hayat da aslında böyledir.





Aşk yok mu?





Sevgili Bulabilmede Kızların Avantajları Nelerdir?

Türkiye ve Türkiye'ye benzeyen ülkelere baktığımızda ilişkiler konusunda kızların ezici bir baskınlığı olduğunu görebiliriz. Çünkü talep eden erkekler, kızlara daha fazla ilgi gösterir ya da kızlarla veya kadınlarla tanışmayı daha çok ister. Böyle olunca kızların işi kolaylaşır. Çünkü sürekli çabalayan veya bunun için debelenen erkekler, kızlar için birer tercih meselesi olur. Erkekler yanlarına kadar gelmişlerdir. 




Tanıştığı erkeklerden birini veya ikisini ya da daha fazlasını tercih edebilir. Sevgili olmayı kabul ettiği erkeği ise bir anda terk edebilir. Ona sadece "HAYIR" der. Çünkü onun bu konuda erkek bulamama gibi bir sıkıntısı yoktur. Eğer terk etmişse, bir sonraki erkek zaten sırada ve beklemededir. Hele ki parasını da kazanıyorsa bir sorun yoktur. Kadın sadece, kendisine kadar gelecek olan erkeği beklemede kalır. İşi bu kadar kolaydır.




Bugün bazı belki de çoğu arkadaşlık sitelerine bakıldığında, o an site içerisinde bulunan erkek sayısı bayan sayısına göre 2 kat daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bir de facebook. Facebook internet sitesinde sıradan bir bayana gönderilen arkadaşlık isteklerini inceleyebiliriz. Tanımadığı erkeklerden kızlara gönderilen arkadaşlık istekleri Türkiye'de var olan bir gerçek. Hatta öyle ki yetişkin bir kıza gönderilen arkadaşlık istekleri 5, 10 hatta 20'ye kadar varabilmektedir. Bu da durumun oldukça vahim olduğunu gösteriyor. Bu ise kızlar için erkek arkadaş, sevgili ya da eş bulabilme konusunda ellerinin altında bulunan bir nimettir. 




Eş bulabilme konusunda sonuç olarak erkekler, arayan olur. Erkekler, yollara düşen, yollara koyulandır. Böylece sıkıntıyı erkekler çeker. Bu sadece erkeklerin arayıp bulabilme yolunda çektiği sıkıntıdır. Bulamamak da olacağı gibi, sevgilisini bulduktan sonrası da vardır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı