Google Yoksa bir Yapay Zeka mı?

google


Zamanında yahoo'nun kapısına dayanan hatta ortaklık teklif eden google arama motoru, olumsuz cevap alarak diğer arayışlarına girişti. Larry Page ve Sergey Brin önderliğinde başlayan arama motorunun ilk adımı, sıradan bir garajda atılarak bugünkü zirvesine ulaşmayı başardı. Herkes tarafından tercih edilmeye devam eden, oldukça ileri düzey bir arama motoru özelliğini korumakla birlikte her geçen gün gelişimine ve değişimine devam ediyor. Böylece en az 15 yıldan beri de internetin tek hakimi ya da imparatoru olmayı sürdürüyor. 


Türkiye'nin bütün cirosunun hemen hemen 10 katı kadar bir kazancı ile dünyada ekonominin de lideridir. Tabi ki google arama motorunun bugünkü sahip olduğu başarısının altında yatan husus ise insan odaklı çalışmak, insanlar için sunulan ücretsiz ve faydalı hizmetlerdir. Teknolojiyi doğru kullanan ve gelecek teknolojiyi de yakından takip eden arama motoru google, sadece arama motoru değil ayrıca bir yapay zeka gibi çalışıyor. Karmaşık ve detaylı algoritmaları, yüz binlerce kod satırlardan oluşan ve uzayıp giden çekirdek algoritma yapısı ile hiyerarşik bir düzenle görevini aksatmadan yürütüyor. Bunun yanında google'ın bizim bilmediğimiz geleceğe dair birçok planı ve yatırımları var. Google boş durmuyor.



Google veri merkezi



 Google veri merkezini 360 derece inceleyebilirsiniz.



Google sadece internette yapılan anahtar kelimelerle ilgili internet sitelerini çok kısa sürede ve bir çok kritere göre veya hiyerarşik bir emir komuta zinciri şeklinde listeleme yapmasının yanında tek bir tuşa basmamızdan bile haberdardır desek abartmış olmayız. Çünkü böylesine büyük firmanın gelişimi için dünyanın bir çok bölgesinden de süper beyinleri içerisinde barındırarak her geçen gün yeni özellikleriyle kendisini güncellemektedir.


Bundan dolayı google bizim zannettiğimizden daha fazla derin bir alt yapıya sahip. Arama motoru olması yanında sahip olduğu farklı çekirdek algoritmalarla adeta bir yapay zeka gibi davranıyor. Google bizleri tanıyor, hislerimizi biliyor, bulunduğumuz konumu, nelerden hoşlandığımızı, nelerden kaçındığımızı yani fobilerimizi, hangi içerikleri ne sıklıkla ziyaret ettiğimizi, hangi içeriklerde kaç dakika oyalandığımızı, davranışlarımızı biliyor. Hatta yaptığımız tüm aramaları kaydediyor. Ne istediğimizin o da farkında.



Google'ın Eksik Yönleri Var mı?

Arama yaparken bazen aradığımız bir şeyi bulamıyoruz. Bunun bir nedeni aradığımız içeriğin internet ortamında yeterince bulunmaması, yani konuyla ilgili bilginin site sahipleri tarafından girilmemesidir. Aradığınız şeyin internet ortamında bulunmaması, arama motorunun sizin istemediğiniz bilgileri karşınıza getirmesine neden olmaktadır. Bunu önlemek için karşımıza gelen istemediğimiz kelimenin önüne eksi işareti koyarak arama motoru kutusuna istenmeyen kelimeyi yazıp tekrar arama yapmak. Böylece en azından bu sıkıntıdan biraz olsun kurtulmuş oluyoruz.




Google'ın Bazı Uygulamaları


-Google Blockly
-Google Translate
-Google WebMaster Tools
-Google Analytics
-Google Trends
-Google Business
-Google Drive
-Google Maps
-Google Moon
-Google Code
-Google Cloud
-Google Earth
-Google Artificial İntelligence
-Google Web Designer
-Google Fly
-Google Sky
-Google Mars
-Google Admob
-Google Adsense
-Google Adwords

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı